top of page
 • Ali je sevanje naprave lahko nevarno za dojenčka?
  Angelcare naprava deluje preko Bluetooth povezave (frekvenca 2,4 GHz) med senzorsko ploščo in otroško enoto. Sevanje pri taki povezavi je nizko, če ga postavimo v kontekst je približno 1000-krat nižje kot običajni mobilni telefon. Senzorska plošča Angelcare uporablja eno najnižjih nastavitev standarda Low Energy. Radiofrekvenčno sevanje (RF) vseh naprav Angelcare je bilo testirano in upoštevano v skladu z vsemi varnostnimi standardi in direktivami EU, vključno s SAR (Special Absorption Rate) - SAR je merilo, pri katerem telo absorbira energijo, ko je izpostavljeno elektromagnetnemu polju. Preprosto povedano, Angelcare naprave so popolnoma varne za dojenčke.
 • Ali lahko otroka položim direktno na senzorske plošče?
  Nikakor ne. Otroka položite normalno v posteljivo. Senzorske plošče naj bodo nameščene pod vzmetnico skladno z priloženimi navodili.
 • Kaj se zgodi, če se otrok med spanjem premakne stran od senzorske plošče?
  Na Angelcare napravah se senzorskim ploščam lahko nastavlja različno občutljivost. Če se vam je slučajno sprožil lažni alarm najprej preverite ali ste senzorski plošči pravilno namestili glede na površino posteljice in ali ste izbrali ustrezno občutljivost senzorskih plošč glede ena debelino vzmetnice in težo otroka. To lahko preverite s t.i. testom štirih vogalov.
 • Posteljno dno je sestavljeno iz letvic. Ali lahko vseeno uporabljam senzorski plošči?
  Seveda, a na letvice položite vezano ploščo debeline približno 6mm in velikosti 33x33cm za vsako ploščo. S tem zmanjšate vibracije pri zaznavanju gibanja in povečate občutljivost senzorskih plošč.
 • Ali lahko senzorske plošče zaznajo premikanje otroka ne glede na vrsto vzmetnice?
  Angelcare naprave delujejo tako, da merijo sile oziroma tresljaje, ki se preko vzmetnice prenesejo od otroka do senzorske plošče. Tresljaji se prenašajo preko vseh vzmetnic, vendar se slabše prenašajo preko vzmetnic s praznimi vzmetmi (ni materiala, ki bi prenesel tresljaj) in vzmetnic s spominsko peno (ublažijo prenos tresljajev). To v praksi pomeni, da na teh dveh tipih vzmetnic večkrat pride do lažnih alarmov in preplahov. Debelina vzmetnice nima vpliva na delovanje.
 • Kaj se zgodi, če v električnem omrežju zmanjka elektrike?
  Angelcare naprave samodejno preklopijo na uporabo baterijskih vložkov. Poskrbeti morate le, da so baterijski vložki delujoči. Indikator stanja baterij vam javi, kdaj je potrebno baterijo napolniti ali zamenjati.
 • Kako pravilno namestim senzorski plošči?
  Senzorski plošči namestimo pod vzmetnico na način, da je logotip Angelcare obrnjen navzgor. Primerno občutljivost nastavimo s pomočjo t.i. testa štirih vogalov.
 • Je možno kupiti samo starševsko ali otroško enoto v primeru, da se je le-ta poškodovala ali izgubila?
  Seveda, vsaka posamezna enota naprave Angelcare se lahko dokupi. V kolikor se je ena od enot pokvarila v garancijskem roku se zamenja brezplačno, v nasprotnem primeru pa jo je potrebno plačati.
 • Kaj storiti v primeru lažnega alarma?
  Lažni alarm sredi noči je precej neprijetno doživetje vsakega starša. Če se to zgodi je potrebno najprej preveriti nastavitve - ali so senzorske plošče nameščene skladno z navodili? Je občutljivost senzorskih plošč primerno nastavljena? Uporabljate primerno vzmetnico? Če se vam kljub vsemu še vedno pojavljajo lažni alarmi nas kontaktirajte.
 • Koliko časa lahko uporabljam Angelcare napravo?
  Raziskave kažejo, da je povprečna uporaba Angelcare naprav približno 24 mesecev, saj se takrat večina otrok začne dvigovati v posteljici in s tem sprožijo lažen alarm. Je pa tekom uporabe potrebno nastavljati občutljivost senzorskih plošč skladno z rastjo otroka.
 • Ali je možno funkcijo zaznavanja gibanja izklopiti?
  Seveda. Če gibanja ne želite več spremljati (npr je otrok že prerastel) lahko na napravi enostavno preklopite na drugačen način delovanja. Spremljate lahko le premikanje, le zvok, le slike ali vse hkrati.
 • Ali lahko uporabljamo v istem domu dve Angelcare napravi hkrati?
  Lahko. Potrebno je le paziti, da so senzorske plošče in kamere oddaljene vsaj 2m ena od druge.
 • Ali je možno na eno varuško priključiti dodatni senzorski plošci za nadzor dihanja za drugega otroka?
  Ne, ena naprava lahko istočasno nadzoruje le enega otroka. Za drugega otroka je potrebno dokupiti dodatno napravo.
bottom of page